Vissza a kezdőlapra

Autópálya-díjfizetési rendszer

Horvátországban fizetőkapus autópálya-díjfizetési rendszer működik.
Személyautó az I. kategóriába tartozik.
Személyautó utánfutóval vagy kisbusz, kisteherautó már a II tarifa szerint fizet.
Minden kapunál lehet bankkártyával és kézpénzzel is fizetni. Valamint lehetőség van  ENC készülék vásárlására is.

Az utazás időtartama Budapestről kb. 6 óra 626 km, megállás,pihenő nélkül az M7-es és az A1-es autópályákon.

Egy másik lehetőség Karlovacig az A1-es autópályán és onnan tovább az 1-es számú főúton. Az autópályáról a Novigrad Posedarje kihajtónál kell lehajtani. Az 1.-es úton pedig Obrovac felé. Karin Gronji-ig két szakaszon kell autópályadíjat fizetni Letenye felől érkezve:
I. Gorican (határ horvát oldala) és Sveta Helena (zágrábi gyűrű között) személyautóknak: 5,8 euro ezt a szakaszt nem érdemes elkerülni, mert a mellékúthálózaton jelenősen lassabban lehet haladni.
II. Zágráb (Lucko, a gyűrű déli kijárata) és Posedarje között: 15,7 euro ennek a szakasznak a Karlovactól kezdődő részére ajánlunk alternatív útvonalat. Közvetlenül a Plitvicei Nemzeti Park mellett halad el és díjtalan.

Visszaúton nagyon fontos tudni, hogy a Zágrábig tartó szakasz (II) végén Zágráb előtt nyári szezonban, főként szombati turnusváltási napokon nagyon nagy a zsúfoltság a készpénzes fizető kapunál (Lucko). Minden Splitól, Zadarig, Rijekából és az Istriáról érkező forgalom ezen a szakaszon halad keresztül. Az esetenként akár több órás várakozás úgy védhető ki, hogy a 3 km-re a készpénzes kapuk előtt leágazó bankkártyás kapukat választjuk (ahol általában jóval kisebb a sor és gyorsabb a haladás).


Horvátországi nyaralás gyermekes családoknak Karin Gornjiban és Pakostaneban - Családi nyaralás Horvátországban 2012 óta.
Nyugalomra és pihenni vágyó baráti társaságok részére 2-4-5-6-8 fős apartmanjainkban.

 Rozgonyiné Szemán Judit: +36 20 9149166 - judit@horvatlaguna.hu, Rozgonyi Zoltán: +36 20 2081790 Sziromi-Nagy Tamás: +36 20 9947801

 

Horvatlaguna 2024