Karin Gornji Laguna apartmanházak árai és foglalása Bibinje apartmanházak árai és foglalása

Friss Információ:2020.05.14.

Nagyon sok tévhit kering az interneten több Horvátországgal foglalkozó csoportban is a kiutazás körülményeiről. Összefoglalnám azt amit biztosan tudunk. Hétfői napon 05.11. megnyitották a határokat az üzleti utazóknak, apartman és hajótulajdonosoknak és ingázóknak, vagy földtulajdonnal rendelkezőknek. stb. Nekik sem kell sem tesztet felmutatni a határ átlépésénél sem karantén nem vár rájuk. A határ átlépésnél egy tájékoztató szórólapot osztanak amely ajánlásokat tartalmaz a közegészségügyi intézet részéről. A várható határnyitás a turisták előtt június 1. és 15.-e között. Ennek pontos dátuma még nem ismert, az országok közötti kétoldalú egyeztetések és az Uniós tárgyalások alapján fog kialakulni. Naprakész és friss pontos infó a konzuli oldalon olvasható:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag
Tehát az idei nyár sem marad el! ☀️A nálunk foglalóknak a határ nyitásáig nem kell előleget fizetnie, az apartman bármikor visszamondható. Személyesen várunk Karinban, illetve Bibinjén mindenkit nagy szeretettel, mert mi idén is ott leszünk!

Friss információ 2020.05.10.

Már látjuk a fényt az alagút végén!
Horvátország a holnapi napon elérkezik az enyhítések bevezetésének 3. lépcsőfokához. Az első és második heti enyhítések hatására sem növekedett a fertőzöttek száma, az leszállóágban van, és hál istennek már nálunk is csökken a fertőzöttek és a halálozások száma.
3. fázis bevezetése 2020. május 11.-től:
A határ részleges nyitása teszt és kötelezően letöltendő karantén nélkül, de nem a turisztika számára hanem üzleti célra.
Az óvodák, az első és negyedik osztályok, valamint a speciális osztályok elindítása tantermi keretek között.
10 fős összejövetelek engedélyezése betartva az eü. előírásokat.
A bevásárlóközpontok megnyithatnak.
A megyék közötti közlekedési vonalak és a belföldi légi szolgáltatásokat elindítják.
Olyan nyilvános éttermek, kávézók, vendéglátó egységek melyek kizárólag kültéri területeken és teraszokon működnek.
Nemzeti és természetvédelmi parkok megnyitása.
Közlekedési eszközökön maszk használata előírt.
Úgy látják, hogy járványügyi intézkedéseikkel kiváló eredményeket hoztak és alacsonyan tartották a fertőzések és halálozások számát.
Reméljük, hogy júniusra ha nem is minden a régi kerékvágásban de elindul az idegenforgalom fellendülése is. Bízzunk továbbra is a járvány hatékony megfékezésében!🙏

Friss Információk: 2020. ápr. 28.: 814 koronavírus fertőzött, 1166 gyógyult, 59 halott.

Friss Információk 2020.04.24.

Ma 13 órakor tartottak sajtótájékoztatót Horvátországban, több fázisban határozták meg az élet újraindítását:
1. fázisban 2020. április 27-től Munkavégzés újraindítása a kereskedelemben részt vevő összes gazdasági egység számára kivéve azokat, amelyekben szoros kapcsolatot tartanak fenn az ügyfelekkel. Bevásárlóközpontok még zárva lesznek.
Könyvtárak, múzeumok, galériák, régiségek és könyvesboltok megnyitása a távolságok megtartásának figyelembevételével és az eü. előírások betartásával.
2. fázisban ami 2020. május 4.-től kezdődik, ha az első sikeresnek bizonyul, és a járványügyi helyzet nem romlik. Magán-egészségügyi rendszer teljes működésének lehetővé tétele. Kozmetikusok, fodrászok, pedikűrök nyithatnak, illetve azok is akik szorosabb kapcsolatban vannak a vendégekkel.
3. fázis 2020. május 11.-től 10 fős összejövetelek engedélyezése betartva az eü. előírásokat. Határ tervezett megnyitása, ennek feltételeinek kidolgozásán még dolgoznak.
A bevásárlóközpontok működésének megnyitása.
Az óvodák, az első és negyedik osztályok, valamint a speciális osztályok elindítása tantermi keretek között. A megyék közötti közlekedési vonalak és a belföldi légi szolgáltatásokat szintén május 11-től indulnának.
Olyan nyilvános éttermek, kávézók, vendéglátó egységek melyek kizárólag kültéri területeken és teraszokon működhetnek.
Nemzeti és természetvédelmi parkok működésének elindítása.
A nyilvános összejövetelek tilalma továbbra is fennáll.
Közlekedési eszközökön maszk használata előírt.
Úgy látják, hogy járványügyi intézkedéseikkel kiváló eredményeket hoztak és alacsonyan tartották a fertőzések és halálozások számát.
Nagyon bizakodóak a jövőt illetően. Ha újabb kedvező intézkedéseket hoznak, beszámolok róla! Reméljük, hogy júniusra ha nem is minden a régi kerékvágásban de elindul az idegenforgalom fellendülése is. Bízzunk továbbra is a járvány hatékony megfékezésében!

Információ 2020.03.15.
A jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel előlegmentesen is érvényesnek tudjunk tekinteni a leadott és ez után leadásra kerülő foglalásokat
május 15-ig. Addig még 2 hónap áll rendelkezésre, és reményeink szerint ezen idő alatt már kiderül, hogy hogyan alakul a vírushelyzet, merre mozdul el. A foglalt indulási időponthoz képest 30 nappal előtte kollégánk felveszi Önökkel a kapcsolatot és megbeszéli a továbbiakat. Itt van lehetőség eldönteni az utazás sorsát, melyre több alternatívát állítottunk fel.
a, Amennyiben a vírushelyzet elhúzódásával a határzár, karantén vagy egyéb korlátozások folytán az adott nyaralási hét/időszak ellehetetlenül, ezt elsősorban értjük a június utolsó két heti turnusaira, azaz tárgytalanná válik - időkorlátozás nélkül - a kezelési költségekkel csökkentetett teljes előleget visszafizetjük.
b, Ha elmúlt a vírusveszély és szeretnének utazni akkor lehetőség van az előleg átutalására, és majd az utazás megkezdésére a foglalt időpontban.
c, Ha későbbi időpontban szeretnének utazni, akkor a szabad helyek függvényében van lehetőség az apartman és időpont módosításra is.
d, Amennyiben úgy döntenek, hogy mégsem szeretnének utazni az apartman a lemondási szerződéseinknek megfelelően lemondható, ilyen esetben a befizetett előleg visszautalásra kerül a kezelési és banki költség levonása után.
e, A befizetett előleggel rendelkező jelenlegi foglalások díjváltozás nélkül átvihetőek a 2021-es szezonra is!

2. Várhatóan milyen módon érinthetik általában a külföldi nyaralásokat
a vírus, vagy a vírusellenes intézkedések?

Ezt jelenleg nehéz pontosan előre jelezni, amikor még befele megyünk a válságba, az intézkedések szigorodnak, a fertőzöttek száma nő. A veszélyhelyzet és az erős korlátozások időszaka - mindenki reménye szerint csak - hetekben mérhető, az óvintézkedések hatása és az időjárás jobbra fordulása javulást kell hozzon. Bízunk benne hogy így lesz! A fertőződések csökkenése és az intézkedések lazításának időszakában lehet majd pontosabban előre jelezni a nyaralási szezonra várható tényleges hatásokat.

4. Mi a helyzet jelenleg Horvátországban? A hazai helyzethez hasonlóan Horvátország is az alacsony fertőzöttségű országokhoz tartozik.
Jelenleg 04/05 - 14:00 órakor: 56 új fertőzéses esetet erősítettek meg, összesen 1182 Covid-19 beteg. 15 ember halt meg. Ma 39 személy van a légzőkészüléken, 125 gyógyult, és a fővárosi régió a legérintettebb. Az intézkedések szigorítása is hasonló mértékű mint Magyarországon, nyilvános helyek bezárása, üzletek nyitvatartásának korlátozása, fontolóra veszik a tömegközlekedés és a lakhelyelhagyás korlátozását is. A tengerparton - csekély mozgás és beutazás, valamint az inaktív téli időszak miatt - még alacsonyabb a fertőzöttség. Itt a helyi erők lezárták már a szigetekre vezető hidakat, itt rendőri védelmet vezettek be hogy szigorúan csak az ott lakókat engedik be a szigetre, ezt lakcímkártyával igazolni kell. A helyben lakó apartmantulajdonosokkal kapcsolatban vagyunk így közvetlenül kapunk információkat a vírushelyzet vagy az intézkedések változásairó,

6. Milyen módon tarthatja velünk a kapcsolatot a vészhelyzet vagy a korlátozások idején?

Telefonos elérhetőségeink élnek, e-mailben vagy az egyes facebook posztokhoz írt bejegyzésekre reagálva szívesen adunk tájékoztatást, információt.

7. Mit tehetünk jelenleg a nyaralási szezon megmentése érdekében?

A nyár végső kimenetele tőled, tőlünk, mindnyájunktól függ!
Ha betartod az előírásokat és megteheted, otthon maradsz akkor az egész hamarabb lefut és akkor talán minden visszakerül a régi kerékvágásba!
A legfontosabb most amit tehetsz, hogy kerülj minden felesleges érintkezést másokkal. Csak így felelősségteljesen tudjuk gyorsan megállítani a vírus terjedését. Ez rajtad is múlik!

Maradjunk otthon és vigyázzunk egymásra!

 Horvátországi nyaralás gyermekes családoknak Karin Gornjiban-Családi nyaralás Horvátországban.
Nyugalomra és pihenni vágyó baráti társaságok részére 2-4-5-6-8 fős apartmanjainkban.

 Rozgonyiné Szemán Judit: +36 20 9149166 - judit@horvatlaguna.hu, Rozgonyi Zoltán: +36 20 2081790

 

Horvatlaguna 2020