Vissza a kezdőlapra

Milyen papírok kellenek a határátlépéshez?

2023.01.01.-től Horvátország schengeni öveztebe tartozik így a határelenőrtés megszűnt, megállás nélkül lehet haladni, a határétkelőt elbontották. Érvényes személyi igazolvánnyal mindenkinek rendelkeznie kell, a rendőrök igazoltatásnál kérhetik. Az autók forgalmi engedélyének, vezetői engedélynek érvényességét is vizsgálhatják közúti ellenőrzés során, így kérem, ezeket a papírokat is nézzék át indulás előtt, illetve váltsák ki a nemzetközi zöld kártyát is.

Korábbi rendelkezések 2022.-ben: Horvátországi határátlépéshez elegendő a személyi igazolvány. Az összes fajta forgalomban lévő és az utazás napjáig érvényes személyi igazolvány és útlevél használható. Valamint az igeiglenesen kiváltott személyi igazolvánnyal is be lehet utazni az országba. Érvényessége lagalább a hazautazás napján érvényes kell hogy legyen.

A horvát hatóságok elfogadják a magyar vezetői engedélyt, az érvényes forgalmi engedély megléte mellett szükséges a gépjármű biztosítási zöldkártyája is.

Itt a teljes Konzuli tájékoztatóVisszalépés az előző oldalra

Horvátországi nyaralás gyermekes családoknak Karin Gornjiban és Pakostaneban - Családi nyaralás Horvátországban 2012 óta.
Nyugalomra és pihenni vágyó baráti társaságok részére 2-4-5-6-8 fős apartmanjainkban.

 Rozgonyiné Szemán Judit: +36 20 9149166 - judit@horvatlaguna.hu, Rozgonyi Zoltán: +36 20 2081790 Sziromi-Nagy Tamás: +36 20 9947801

 

Horvatlaguna 2024