Vissza a kezdőlapra

Kutya, macska, kisállat vihető-e magunkkal?

A Laguna 2.-es házun kutyabarát apartman.  Azon vendégeinknek akik háziálattal érkeznek takarítási többlet költséget számolunk fel melynek összege 1 házikedvenc esetnél 20euro/hét, 2 kedvenc esetén 30 euro/hét. A központi strandon tiltó tábla figyelmeztet a kutyával való belépésre. Kb 500 méterrel balra a gyógyiszap felé megengedett a kutyussal való fürdőzés.

A laguna 1.-es és 3.-as és 4.-es és 5.-ös és Luxory 3 fős studióba a tulajdonos kérésének megfelelően nem tudunk kisállatokat fogadni.

HORVÁTLAGUNA TIPP:

Horvát konzuli nformációk a háziállatok kivitelére:

Háziállatok bevitele

"A házi kedvencek ideiglenes, rövid időre történő bevitelét illetően (a tulajdonos turistaútja során, háziállatok kiállításán történő részvétel céljából és hasonlók) a háziállatnak rendelkeznie kell az uniós előírások szerinti útlevéllel, oltási könyvvel és mikrocsippel. Előzetes vérvizsgálatra továbbra sincs szükség. A tulajdonosnak rendelkeznie kell oltási könyvvel, melyben az állat azonosító adatai és azonosító jelei fel vannak tüntetve. A három hónapnál idősebb kutyáknak és macskáknak veszettség elleni védőoltással kell rendelkezniük, azzal a megkötéssel, hogy az oltásnak a beutazás előtt legalább 15 nappal, de legfeljebb 6 hónappal korábban kellett megtörténnie.

Egyéb háziállatok tekintetében (díszmadarak, teknőcök és hasonlók) állatorvosi bizonyítvány szükséges arról, hogy a háziállat egészséges, valamint a származás helyét, az azonosító jeleket, egészségi állapotot fel kell tüntetni. A CITES természetvédelmi egyezmény függelékeiben szereplő, természetben előforduló, de hobbiállatokként tartott állatfajok (pl. papagájok zöme, szárazföldi teknősök) exportjához és importjához CITES engedélyre van szükség, Horvátországba történő bevitelük - az állatorvosi igazolás mellett - csak a nemzetközi CITES igazolvánnyal történhet. A horvát szabályozás szerint kizárólag a tulajdonos hozhatja be háziállatát Horvátországba! Amennyiben nem a tulajdonos hozza személyesen, ahhoz írásbeli meghatalmazás szükséges." Kisállatok külföldre vitelének szabályozása a Nébih oldalán ITT olvasható.

 Visszalépés az előző oldalra

Horvátországi nyaralás gyermekes családoknak Karin Gornjiban és Pakostaneban - Családi nyaralás Horvátországban 2012 óta.
Nyugalomra és pihenni vágyó baráti társaságok részére 2-4-5-6-8 fős apartmanjainkban.

 Rozgonyiné Szemán Judit: +36 20 9149166 - judit@horvatlaguna.hu, Rozgonyi Zoltán: +36 20 2081790 Sziromi-Nagy Tamás: +36 20 9947801

 

Horvatlaguna 2024