Vissza a kezdőlapra


EUB utasbiztosítás
40€-s kérdés! Horvátországi nyaralás FACEBOOK oldal Horvátországi nyaralás E-mail küldés Horvátországi nyaralás YOUTUBE oldal Horvátországi nyaralás TikTok oldal

Pakostane Laguna apartmanházak árai és foglalása Donji Karin Apartmanházak árai és foglalása Karin Gornji Laguna apartmanházak árai és foglalása

Friss információk 2022.04.09.

A mai naptól korlátozásmentesen lehet beutazni Horvátországba csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges a határátlépéshez és hazafelé jövet sem kérnek már semmit a határon.  Frissen elkészített ideiglenes személyi igazolvánnyal át lehet lépni a határon, az 30 napig érvényes. A friss beutazási szabályok ITT olvashatóak.

Friss információk 2022.04.07.

Ha minden igaz e hét szombattól, azaz 2022.04.09.-től az uniós állampolgárok részére nem követelmény a határátlépéshez a covid zöld igazolvány! Horvátországban szinte minden korona elleni intézkedést eltörölnek! A maszk viselése csak az egészségügyi és szociális szolgáltatásoknál lesz kötelező illetve egyéni felelősség a hordása. "Ez a nap is eljött, és nagyon szimbolikusan az egészség világnapján, amelyet minden év április 7-én ünnepelünk" - mondta Beros Vili Horvát egészségügyi miniszter, hozzátéve, hogy a döntés a pillanatnyi pillanatot tükrözi, és mindent figyelembe vettek. Remélem ez így is marad! Tavaly nyáron is volt egy röpke hét ameddig nem kértek semmit a kiutazáshoz, és változott sajnos. Remélem szombaton ezt a konzuli oldalon lévő beutazási tájékoztatóban is megerősítik!!

A friss beutazási szabályok ITT olvashatóak.

Friss információk 2021.09.29. 

Jó hír hogy 270 napról meghosszabbították a védettségi kártya érvényességét!  " Az érvényes digitális COVID igazolvány felmutatásával korlátozásmentes és szabad a beutazás. A digitális COVID igazolványnak igazolnia kell a teljes beoltottságot vagy a betegségen való átesettséget az utazást megelőző 12 hónapon, azaz 365 napon belül."

A friss beutazási szabályok ITT olvashatóak.

Friss információk 2021.06.18.-tól:

Jó hírem van, tegnapi napon az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központban a fertőzöttségi adatok függvényében meghatározták az európai országok besorolását utazhatóság szempontjából. Magyarország zöld zónás lett, így Horvátországba minden korlátozás nélkül tudunk utazni. Tehát sem karanténkötelezettség nem áll fent, sem oltási igazolást, sem tesztet nem fognak kérni a határon. Hazafelé jelenleg még kérik a védettségi igazolványt, ami teszttel kiváltható. Jelenlegi információ a konzuli oldalon még nem olvasható, de Horvátországi partnereim megerősítették a pozitív híreket! https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/situation-updates/weekly-maps-coordinated-restriction-free-movement?fbclid=IwAR09D80gUEuuzXheZkj_iKo3kCMhMrSWp3VOGe-e2av-NK9UG8P9nbBd9UA

Friss információk 2021.05.01.-től: A Horvátországi operatív törzs két hetenként ül össze és az éppen aktuális fertőzöttségi adatok alapján döntenek a könnyítések bevezetéséről. Így nyárig várhatóan még 3x lesznek változások a beutazási szabályozásokban. Én remélem ugyan úgy ahogy tavaly nyár kezdetére nyílnak a határok és minden korlátozás nélkül utazhatunk majd.  A május 1.-től érvényben lévő beutazási szabályokat a konzuli oldalon ITT olvasható.

Friss információk 2021.04.01.-től: 

Április 1.-től változtak a beutazási szabályok horvátországba, miszerint zöld zónából érkező utas korlátozások nélkül utazhat. Magyarország jelenleg vörös zónában van, ezért a következő beutazási szabályok vonatkoznak jelenleg a Magyarországról érkezőkre:

A határátlépésekor a beutazó magyar állampolgár három módon tehet eleget tesztelési kötelezettségének. 1. A mintavételtől számított 48 óránál nem régebbi, negatív SARS-CoV-2 PCR teszt (PCR teszt) vagy az EU-által elfogadott antigén-alapú gyorsteszt felmutatásával. Az antigén-alapú tesztet a horvát hatóságok a teszt kiállítását követő 10 napig fogadják el érvényesnek - ennél hosszabb horvátországi tartózkodás esetén a tesztet a 10. napon meg kell ismételni. 2. Van lehetőség a tesztelést saját költségre a határátlépést követően Horvátországban elvégezni, ez esetben a teszt eredmény megérkezéséig házi karanténban kell tartózkodni. A házi karantén pontos címéről, amely lehet apartman, hotel vagy magánház is, a beutazó személy a határon nyilatkozik vagy azt az utazást megelőzően a www.entercroatia.mup.hr oldalon rögzíti a beutazás tényével együtt, ahogy ezt tavaly is meg kellett tenni. 3. A tesztelési kötelezettségnek eleget tesz az a személy is, aki már átesett a COVID betegségen és azt a határátlépés idején igazolni tudja. A betegségen való átesettség igazolható: 180 napnál nem régebbi, de az utazást megelőzően legalább 11 nappal korábban kiállított pozitív PCR teszt vagy antigén-teszt, vagy a fertőzésen való átesettséget hitelt érdemlően  igazoló orvosi igazolás. Teszt hiányában 10 napos karanténkötelezettség áll fenn. A védettségi igazolványok felmutatása szintén mentesíti a tesztelési- és karantén-kötelezettség alól.

A COVID-elleni védőoltások megszerzését igazoló védettségi igazolás felmutatása a határátlépésnél mentesít a tesztelési és karantén-kötelezettség alól, amennyiben a beutazó a határátlépés napján igazolni tudja, hogy az egy dózisból álló oltások esetén az oltást-, a kétdózisú oltások esetében a második dózist már legalább 14 nappal korábban megkapta. 

Az oltóanyag típusára vagy gyártójára vonatkozóan nincs külön megkötés. 

A 7 év alatti kiskorúak mentesülnek a karantén-/tesztelési kötelezettség alól, amennyiben szüleik/felnőtt kísérőjük társaságában utaznak, és a szülők/kísérők rendelkeznek az előírt védettségi igazolással.

Az üzleti célú beutazásra a tavalyi rendelkezések maradtak érvényben.

A részletes konzuli tályékoztató ITT olvasható!

Horvátországi tesztköszpontok listájáról ITT lehet tájékozódni.

Ezeket a szabályokat folyamatosan vizsgálják felül és ahogy az esetszámok csökkenek úgy változnak majd a zónaszínek, így reményeink szerint ahogy tavaly nyárra is a vírus fertőzőképessége alábbhagy és lehetővé válik a szabad beutazás.

Friss információk 2021.03.01.-től:

Horvátországban kinyitottak az éttermek kávézók teraszai, itt lehetőség van már a fogyasztásra. Illetve nyitottak az edzőtermek és a beltéri sportokat is újra lehet űzni. Lassan de biztosan haladnak a nyári nyitás felé. Esetszámaik jelentősen csökkennek.

Friss információk 2020.12.18.-tól.

A horvát válságstáb december 21-től meghosszabbította a jelenleg is érvényben lévő szigorításokat, december 23-tól január 8-ig pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el az országban.

Az országban bezártak a kávézók, az éttermek, az edzőtermek és a sportközpontok, betiltották a karácsonyi vásárokat, korlátozták az üzletek és a szállodák tevékenységét, valamint a rendezvényeken részt vevők maximális létszámát. Ezek a rendelkezések 21-én jártak volna le, így két héttel meghosszabbították őket azzal a kiigazítással, hogy a magánrendezvényeken továbbra is legfeljebb tíz fő vehet részt, de csak két különböző háztartásból. Új szigorításként lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be. Néhány kivétellel senki nem hagyhatja el azt a megyét, amelyben állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkezik. Mai napi fertőzöttségi adatok: Az elmúlt 24 órában 3272 új esetet regisztráltak, 21297 az aktív fertőzöttek száma, közülük, 2918 fő van kórházban, ebből 294 fő van lélegeztetőgépen. 

Horvátországba történő belépéshez 48 órán belüli PCR teszt szükséges, CSak szállásigazollással lehet utazni, és kizárolag csak a szállásig, egyéb országon belüli utazás nem engedélyezett. Hazafelé vagy 10 napos karanténkötelezettség van, vagy ha van igazolt poziítv teszteredmény 6 hónapon belüli, akkor elkerülhető a karantén.

Friss információk 2020.09.21. -től a nagyon hirtelen emelkedő fertőzöttségi adatok láttán hozott új kormányzati intézkedések: 

- külföldről hazaérkező külföldi és magyar állampolgároknak egyaránt 14 nap helyett “csak” 10 napos házi karanténba kell vonulniuk, amely továbbra is kiváltható két negatív teszttel.

-Kötelező lesz a megfelelő maszkviselés már nem csak a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben, hanem a bevásárlóközpontok, mozik, színházak, múzeumok, könyvtárak közönség által látogatott területén, valamint egészségügyi és szociális intézményekben, közszolgálati és postai ügyfélszolgálatokon is.

- PCR-tesztek hatósági ára 19.500,- Forint

- A zenés, táncos rendezvények, a vendéglátó üzletek és szórakozóhelyek esetében a 23 órás nyitvatartási korlát.

- Továbbra is fennmarad az 500 fő feletti rendezvények tilalma.

- A kormány döntése értelmében október 1-jétől életkortól függetlenül bárki igényelheti ingyenesen az influenza elleni védőoltást.

-Fennmarad a teljes látogatási tilalom a kórházakban és az időotthonokban.

-Október 1.-től kötelező hőmérőzés az iskolákban a diákok és a pedagógusok számára is.

Friss információk: 2020.07.21. Semmi nem indkolja hogy Horvátország besorolása megváltozzon,  25 új fertőzőtt volt ez elmúlt 24 órában. Jelenlegi aktív esetek száma 1150 fő, ebből 147 van kórházban, 9 fő lélegeztetőgépen. 1028 főt teszteltek az elmúlt 24 órában. Február óta összes regisztrált beteg az országban 4470 fő. 

Utazás előtti regisztrációt itt lehet intézni magyar nyelvű felületen: https://entercroatia.mup.hr/Edit

Friss információk: 2020.07.16. Itt látható a mindig frissülő színskála egy adott ország beutazhatóságáról, Horvátország egy hétig  ZÖLD zónás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/zold-sarga-piros-besorolasu-orszagokkal-kapcsolatos-szabalyok

Nemzeti jogtárban megjelent tényleges infók a besorolásról: http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=220710.386185&fbclid=IwAR2uDY27NoNiz9JbCnMOT1M7DjH9UQoLoOil45cHfvHpZ7DxvZGthZpT-Rw

http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=220711.386186&fbclid=IwAR1AMSNrxm3tjF8qQCVcBj2Ua0PvnRlEjsJYen5VaVGclyp0yLKPJ8PqkF8

Friss információk: 2020.07.12. Horvátországot a ZÖLD tehát megkötések nélkül utazható biztonságos országok közé sorolták! Ma 11 órakor a Kormány bejelentette Magyarország védemében hozott intézkedéseit, ezt itt lehet meghallgatni: https://www.facebook.com/kormanyzat/videos/626018621655467

Az országokat színek szerint osztályokba sorolták be, a Zöld a veszélytelen és megkötések nélkül ( Karantén és tesztelés nélkül) utazható , Sárga a fertőzés szempontjából kevésbé súlyos, és pirossal jelölték azon országokat melyekből a beutazás veszélyes. A közlöny tartalma itt olvasható: https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/c5f7b3f6959f8e2f23dd5a96a3817d28db9e2213/megtekintes?fbclid=IwAR1l7wCN7Ia5_l7Nzt-9NQvQqjKUUSALXSegiVajSSmqhzlaDW08xd4MA2o

Az oteratív törzs hetente egyszer felülvizsgálatot végez, és minden szerdán bejelentést tesz hogy mely országoknál válozik a besorolás.

Friss információk: 2020.07.03.Horvátországban az elmúlt 24 órában 96 új esetet regisztráltak, jelenleg 728 aktív beteg van. 88 embert kezelnek kórházban ebből 4 fő van lélegeztető gépen. 1455 emberen végeztek tesztelést.  2020.02.25. óta amikor is az első vírusos beteget regisztrálták összesen 3008 személy fertőződött meg. .

Friss információk: 2020.06.30. Horvátországban az elmúlt 24 órában 52 új esetet regisztráltak, jelenleg 515 aktív beteg van. További 72 embert kezelnek kórházban 2 fő van lélegeztetőgépen. Az elmúlt 24 órában 921 embert teszteltek le. A fertőzések nagy része Zágrábban volt egy tömegrendezvényen. E miatt a kormány korlátozó intézkedéseket vezetett be: diszkók, nagy létszámú bulik nem tarthatóak. Míg itthon Magyarországon jelenleg 878 aktív eset van, ami jóval magasabb a Horvátországinál. A média álltal terjesztett hamis hírekkel ellentétben Horvátország jelenleg is utazható és biztonságos, Zadar régióban jelenleg 7 fertőzöttet ápolnak. A mindig friss beutazási szabályokról itt lehet tájékozódni naprakészen: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-a-magyar-allampolgarok-magyarorszagra-torteno-hazateresenek-rendkivuli-szabalyairol-a-covid-19-jarvany-miatt?fbclid=IwAR3zn_aXoMJu17QklTH3EeCdX7MiA5-09Stxp63bOEFe5CxRcGrN7WdyuuE

Friss információk: 2020.06.24. Horvátországban a  mai napon 22 új esetről számoltak be eddig, összesen 2388 pozitív fertőzözz volt az országban 2145 ember gyógyult fel, 107 ember halt meg, ez a szám viszont június 20.-a óta nem emelkedett. További 136 embert kezelnek. Zadar régióban  a kezdetektől fogva az összes fertőzött szám 90 fő jelenleg. Karin Gornjiban nem regisztráltak fertőzöttet. Egy Bolgár teniszversenyzőnél mutattak ki pozitivitást Zadarban a hét elején és még 7 embernél aki vele érintkezett,  kb. 50 embert helyeztek karantén alá akik szintén a versenyen érintkeztek a játákossal.  Ez a szám elenyésző. A Horvát kormány mindent megtesz hogy megfelelően kezelje a helyzetet.  Szigorításokat vezetnek a szerb, a bosnyák, a koszovói és észak-macedón állampolgárokkal szemben, akik ebben az országban jártak és belépnek Horvátország területére 14 napos karanténba kell vonulniuk.  A tömegközlekedésben a maszk közelező ezentúl is, hogy ezzel is csökkentsék a fertőzés tovább terjedését.  Fontos hogy betartsuk a megfelelő távolságot, és a higiénés előírásokat, többszöri alapos kézmosást. A kihelyezett fertőtlenítőket éttermeknél, bároknál, boltban célszerű használni megelőzés képpen. Ha ezeket betartjuk, odafigyelünk, meg tudjuk akadályozni a vírus terjedését. Az elkövetkezendő időben ezzel meg kell tanulnunk együtt élni.

Friss információk: 2020.06.22. A mindig friss Horvátországi fertőzöttségi adatok itt találhatóak: https://www.koronavirus.hr/

Friss információk: 2020.06.20. A mai nappal "kissé" emelkedett Horvátországban a napi fertőzöttek száma 11 fő jelenleg, így elérte a 2280-at, új halálesetet nem regisztráltak, így a regisztrált korábbi haláleset szám 107 ami igen elenyésző. 2142 beteget gyógyultnak nyilvánítottak. Senki nincs lélegeztető gépen. Így azt gondolom hogy pánikra semmi ok! Ezzel meg kell tanulnunk együtt élni, vigyázni magunkra, tartani a megfelelő távolságot. Ebből látszik, hogy Horvátország alacsonyan tudta tartani  a fertőzés számait, jóval alacsonyabban mint a hazai mutatók. Illetve ennek valószínű nagy szerepe van a sós levegőnek, víznek, talán egészségesebbek az itt élő emberek  és a népsűrűség is kisebb.  Így aggodalomra semmi ok! Ha esetlegesen lesz második hullám, lemondási feltételeinket rugalmasan kezeljük ahogy eddig is.

Friss információk: 2020.06.10. Kedves vendégeink, látogatók! A mai napon 2020.06.10.-én Szíjjártó Péter bejelentette hogy 2020. június 12.-től megszűnik minden fajta korlátozás, karanténkötelezettség Horvátországba utazás során, Európai határok is nyitnak. Bejelentés itt: https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/189049709076380/UzpfSTEwMDAwMDcwNDA5NzY3NDpWSzoyNTg4ODE5NzcxMjE4MDA3/?comment_id=2588841237882527¬if_id=1591734706056037¬if_t=group_comment_follow

Ebből adódóan kérem, jelezzenek vissza hogy fent tartják-e előfoglalásokat a korábban foglalt apartmanba.

Ha igen akkor az előlegbekérő levélben foglaltak szerint várom az előleg összegének átutalását., és utána küldöm a visszaigazolást. Ha nincs szükség rá, várom válaszban az apartman lemondását, kizárólag írásban. Sajnos nagyon kevés időm maradt a szabadon maradt apartmanok értékesítésére így péntekig várnám a visszajelzéseket kizárólag e-mailben.

2020. jún. 9.-i fertőzöttségi adatok Horvátországban: 15 koronavírus fertőzött, 2128 gyógyult, 104 halott. 55 ezer turista érkezett a hétvégén Horvátországba. Halálozás napok óta nem volt.

Így úgy gondolom Horvátországba történő beutazás biztonságos!

Friss információk: 2020.06.03.

Horvátország kinyitotta határait? -IGEN👍

Hazafelé jelenleg van karantén? -IGEN👎

Elkerülhető a karantén? -IGEN 👍 🙂

Szeretném összefoglalni a Horvátországba be-és hazautazás jelenlegi feltételeit.

A Horvát határ nyitva a turisták előtt hivatalosan is május 29.-től.

Nincs szükség a beutazáshoz tesztre.

Nincs szükség szállásfoglalás visszaigazolására. -de a mi vendégeink kapnak ahogy eddig is!

A beutazás előtt még otthon célszerű ezt a regisztrációs dokumentumot kitölteni: https://entercroatia.mup.hr

Kitöltés után egy visszaigazoló e-mailben egy kód számot adnak ezzel lesz egyszerűbb és gyorsabb a határon való átjutás. A határon átmenetileg 2 átlépési sáv lesz kialakítva egy gyors és egy lassú sáv. A gyors sávban haladhatnak azok akik előzetesen regisztráltak. Ez pár perc lesz így, a regisztráció nélkül pedig 10-15 perc.

Jelen pillanatban hazafelé a Magyar oldalon karanténkötelezettség van. Ez alól mentességet lehet kérni itt:

http://www.police.hu/ugyintezes-dokumentumok/hu!ugyintezes!elektronikus-ugyintezes!meltanyossagi-kerelem-magyarorszagra-torteno-beutazashoz-2

Legegyszerűbb módja egy orvosi beutaló csatolása a hazaérkezés utáni napokra dátumozva, ez lehet akár egy bőrgyógyász, fogorvos, stb. Erre az együtt utazók is mentességet kaphatnak. Ez akár indulás előtt előre is megkérhető.

Vagy kerülőúton Szlovénia és Szerbia felé lehet hazajönni, ezekben az országokban jelenleg is korlátozások nélkül lehet ki-be utazni.

Előreláthatólag 2020.06.15.-től az Európai Unió egységesen feloldja az utazási korlátozásokat, ezután szabadon utazhatunk Európában.

Horvátországi jelenlegi eü ajánlások: maszk viselése nem kötelező, csak a bolti eladóknak és pincéreknek, bárokban kávézókban dolgozóknak.

Kézfertőtlenítőt kitettek minden üzletbe a bejárathoz.

A Boltok bezárnak 14-15 óra között és fertőtlenítenek.

2 méter távolságot tartani kell.

De mindezek az átmeneti intézkedések is a vírushelyzet végéig tartandóak.

Horvátországi fertőzöttségi adatok szerint május 29.-én regisztráltak utoljára szám szerint 1 fertőzöttet.

Igen, idén is lesz nyár!

Friss Információ:2020.05.14.

Nagyon sok tévhit kering az interneten több Horvátországgal foglalkozó csoportban is a kiutazás körülményeiről. Összefoglalnám azt amit biztosan tudunk. Hétfői napon 05.11. megnyitották a határokat az üzleti utazóknak, apartman és hajótulajdonosoknak és ingázóknak, vagy földtulajdonnal rendelkezőknek. stb. Nekik sem kell sem tesztet felmutatni a határ átlépésénél sem karantén nem vár rájuk. A határ átlépésnél egy tájékoztató szórólapot osztanak amely ajánlásokat tartalmaz a közegészségügyi intézet részéről. A várható határnyitás a turisták előtt június 1. és 15.-e között. Ennek pontos dátuma még nem ismert, az országok közötti kétoldalú egyeztetések és az Uniós tárgyalások alapján fog kialakulni. Naprakész és friss pontos infó a konzuli oldalon olvasható:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag
Tehát az idei nyár sem marad el! ☀️A nálunk foglalóknak a határ nyitásáig nem kell előleget fizetnie, az apartman bármikor visszamondható. Személyesen várunk Karinban, illetve Bibinjén mindenkit nagy szeretettel, mert mi idén is ott leszünk!

Friss információ 2020.05.10.

Már látjuk a fényt az alagút végén!
Horvátország a holnapi napon elérkezik az enyhítések bevezetésének 3. lépcsőfokához. Az első és második heti enyhítések hatására sem növekedett a fertőzöttek száma, az leszállóágban van, és hál istennek már nálunk is csökken a fertőzöttek és a halálozások száma.
3. fázis bevezetése 2020. május 11.-től:
A határ részleges nyitása teszt és kötelezően letöltendő karantén nélkül, de nem a turisztika számára hanem üzleti célra.
Az óvodák, az első és negyedik osztályok, valamint a speciális osztályok elindítása tantermi keretek között.
10 fős összejövetelek engedélyezése betartva az eü. előírásokat.
A bevásárlóközpontok megnyithatnak.
A megyék közötti közlekedési vonalak és a belföldi légi szolgáltatásokat elindítják.
Olyan nyilvános éttermek, kávézók, vendéglátó egységek melyek kizárólag kültéri területeken és teraszokon működnek.
Nemzeti és természetvédelmi parkok megnyitása.
Közlekedési eszközökön maszk használata előírt.
Úgy látják, hogy járványügyi intézkedéseikkel kiváló eredményeket hoztak és alacsonyan tartották a fertőzések és halálozások számát.
Reméljük, hogy júniusra ha nem is minden a régi kerékvágásban de elindul az idegenforgalom fellendülése is. Bízzunk továbbra is a járvány hatékony megfékezésében!🙏

Friss Információk: 2020. ápr. 28.: 814 koronavírus fertőzött, 1166 gyógyult, 59 halott.

Friss Információk 2020.04.24.

Ma 13 órakor tartottak sajtótájékoztatót Horvátországban, több fázisban határozták meg az élet újraindítását:
1. fázisban 2020. április 27-től Munkavégzés újraindítása a kereskedelemben részt vevő összes gazdasági egység számára kivéve azokat, amelyekben szoros kapcsolatot tartanak fenn az ügyfelekkel. Bevásárlóközpontok még zárva lesznek.
Könyvtárak, múzeumok, galériák, régiségek és könyvesboltok megnyitása a távolságok megtartásának figyelembevételével és az eü. előírások betartásával.
2. fázisban ami 2020. május 4.-től kezdődik, ha az első sikeresnek bizonyul, és a járványügyi helyzet nem romlik. Magán-egészségügyi rendszer teljes működésének lehetővé tétele. Kozmetikusok, fodrászok, pedikűrök nyithatnak, illetve azok is akik szorosabb kapcsolatban vannak a vendégekkel.
3. fázis 2020. május 11.-től 10 fős összejövetelek engedélyezése betartva az eü. előírásokat. Határ tervezett megnyitása, ennek feltételeinek kidolgozásán még dolgoznak.
A bevásárlóközpontok működésének megnyitása.
Az óvodák, az első és negyedik osztályok, valamint a speciális osztályok elindítása tantermi keretek között. A megyék közötti közlekedési vonalak és a belföldi légi szolgáltatásokat szintén május 11-től indulnának.
Olyan nyilvános éttermek, kávézók, vendéglátó egységek melyek kizárólag kültéri területeken és teraszokon működhetnek.
Nemzeti és természetvédelmi parkok működésének elindítása.
A nyilvános összejövetelek tilalma továbbra is fennáll.
Közlekedési eszközökön maszk használata előírt.
Úgy látják, hogy járványügyi intézkedéseikkel kiváló eredményeket hoztak és alacsonyan tartották a fertőzések és halálozások számát.
Nagyon bizakodóak a jövőt illetően. Ha újabb kedvező intézkedéseket hoznak, beszámolok róla! Reméljük, hogy júniusra ha nem is minden a régi kerékvágásban de elindul az idegenforgalom fellendülése is. Bízzunk továbbra is a járvány hatékony megfékezésében!

Információ 2020.03.15.
A jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel előlegmentesen is érvényesnek tudjunk tekinteni a leadott és ez után leadásra kerülő foglalásokat
május 15-ig. Addig még 2 hónap áll rendelkezésre, és reményeink szerint ezen idő alatt már kiderül, hogy hogyan alakul a vírushelyzet, merre mozdul el. A foglalt indulási időponthoz képest 30 nappal előtte kollégánk felveszi Önökkel a kapcsolatot és megbeszéli a továbbiakat. Itt van lehetőség eldönteni az utazás sorsát, melyre több alternatívát állítottunk fel.
a, Amennyiben a vírushelyzet elhúzódásával a határzár, karantén vagy egyéb korlátozások folytán az adott nyaralási hét/időszak ellehetetlenül, ezt elsősorban értjük a június utolsó két heti turnusaira, azaz tárgytalanná válik - időkorlátozás nélkül - a kezelési költségekkel csökkentetett teljes előleget visszafizetjük.
b, Ha elmúlt a vírusveszély és szeretnének utazni akkor lehetőség van az előleg átutalására, és majd az utazás megkezdésére a foglalt időpontban.
c, Ha későbbi időpontban szeretnének utazni, akkor a szabad helyek függvényében van lehetőség az apartman és időpont módosításra is.
d, Amennyiben úgy döntenek, hogy mégsem szeretnének utazni az apartman a lemondási szerződéseinknek megfelelően lemondható, ilyen esetben a befizetett előleg visszautalásra kerül a kezelési és banki költség levonása után.
e, A befizetett előleggel rendelkező jelenlegi foglalások díjváltozás nélkül átvihetőek a 2021-es szezonra is!

2. Várhatóan milyen módon érinthetik általában a külföldi nyaralásokat
a vírus, vagy a vírusellenes intézkedések?

Ezt jelenleg nehéz pontosan előre jelezni, amikor még befele megyünk a válságba, az intézkedések szigorodnak, a fertőzöttek száma nő. A veszélyhelyzet és az erős korlátozások időszaka - mindenki reménye szerint csak - hetekben mérhető, az óvintézkedések hatása és az időjárás jobbra fordulása javulást kell hozzon. Bízunk benne hogy így lesz! A fertőződések csökkenése és az intézkedések lazításának időszakában lehet majd pontosabban előre jelezni a nyaralási szezonra várható tényleges hatásokat.

4. Mi a helyzet jelenleg Horvátországban? A hazai helyzethez hasonlóan Horvátország is az alacsony fertőzöttségű országokhoz tartozik.
Jelenleg 04/05 - 14:00 órakor: 56 új fertőzéses esetet erősítettek meg, összesen 1182 Covid-19 beteg. 15 ember halt meg. Ma 39 személy van a légzőkészüléken, 125 gyógyult, és a fővárosi régió a legérintettebb. Az intézkedések szigorítása is hasonló mértékű mint Magyarországon, nyilvános helyek bezárása, üzletek nyitvatartásának korlátozása, fontolóra veszik a tömegközlekedés és a lakhelyelhagyás korlátozását is. A tengerparton - csekély mozgás és beutazás, valamint az inaktív téli időszak miatt - még alacsonyabb a fertőzöttség. Itt a helyi erők lezárták már a szigetekre vezető hidakat, itt rendőri védelmet vezettek be hogy szigorúan csak az ott lakókat engedik be a szigetre, ezt lakcímkártyával igazolni kell. A helyben lakó apartmantulajdonosokkal kapcsolatban vagyunk így közvetlenül kapunk információkat a vírushelyzet vagy az intézkedések változásairó,

6. Milyen módon tarthatja velünk a kapcsolatot a vészhelyzet vagy a korlátozások idején?

Telefonos elérhetőségeink élnek, e-mailben vagy az egyes facebook posztokhoz írt bejegyzésekre reagálva szívesen adunk tájékoztatást, információt.

7. Mit tehetünk jelenleg a nyaralási szezon megmentése érdekében?

A nyár végső kimenetele tőled, tőlünk, mindnyájunktól függ!
Ha betartod az előírásokat és megteheted, otthon maradsz akkor az egész hamarabb lefut és akkor talán minden visszakerül a régi kerékvágásba!
A legfontosabb most amit tehetsz, hogy kerülj minden felesleges érintkezést másokkal. Csak így felelősségteljesen tudjuk gyorsan megállítani a vírus terjedését. Ez rajtad is múlik!

Maradjunk otthon és vigyázzunk egymásra!

 Horvátországi nyaralás gyermekes családoknak Karin Gornjiban és Pakostaneban- Családi nyaralás Horvátországban 2012 óta.
Nyugalomra és pihenni vágyó baráti társaságok részére 2-4-5-6 fős apartmanjainkban.

 Rozgonyiné Szemán Judit: +36 20 9149166 - judit@horvatlaguna.hu, Rozgonyi Zoltán: +36 20 2081790, Sziromi- Nagy Tamás: +36 20 9947801

 

Horvatlaguna 2024