Pakostane Laguna apartmanok árai és foglalása Karin Gornji Laguna apartmanházak árai és foglalása

 

 

Családbarát tengerparti nyaralás Pakostane-ban,  jól felszerelt apartmanokban, magyarul beszélő asszisztenciával!

 

Pakostane Budapesttől 651 km-re, a letenyei határtól 420 km-re található. Csoda szép Észak-dalmát település Biograd mellett az Adiai tenger és a Vrana tó között.

Közkedvelt üdülőhely és idegenforgalmi központ. Itt minden megtalálható ami egy jó és tartalmas nyaraláshoz kell. Partszakaszai között megtalálhatóak az apró kavicsos és homokos partvonalak is, a központba pálmafákkal övezett kis parti sétány. A kikötő mellett bárok, kávézók, éttermek, gyorséttermek, fagyizó, suvenires, disco található, nyüzsgő éjszakai élettel.

A központban a középkori városmag ódon kőépületeivel a régmúlt időkre emlékeztet. A Római korban Pakostane helyén Asseria kikötője volt, melynek maradványai a tengerfenéken 1,5-2 méteres mélységben még ma is láthatóak. Valamint a római patríciusok villáinak a maradványai a helyi temetőben látható. Crkva Uzašašća Gospodinova- Az Úr mennybemenetelének temploma a központban található.

A településsel szemben 3 kis sziget van, a Sveta Justina, Školj és Babuljaš, melyekre suppal kajakkal, kishajóval is át lehet menni, ezek mindegyike a parton bérelhető. A kikötőben sorakoznak a hajók, melyekkel a Kornati szigetvilág csodás helyeire és a Telascica Nemzeti Parkba látogathatunk teljes napos program keretein belül.  Itt egy házban található egy 4 fős egy hálós nappalis első emeleti, és egy 6 fős két hálós nappalis földszinti apartman. Valamint egy közeli házban egy 4 fős egy hálós nappalis apartman is foglalható. Összesen 14 főre tudunk szállást biztosítani a településen. 

Az idejutáshoz több alternatívát tudunk kínálni, az M7-es és A1-es autópályákon át Benkovacnál lehet lejönni a pályáról,  innen Pakostane főúton 35 km. Letenye felől érkezve:
I. Gorican (határ horvát oldala) és Sveta Helena (zágrábi gyűrű között) személyautóknak: 5,8 euro ezt a szakaszt nem érdemes elkerülni, mert a mellékúthálózaton jelenősen lassabban lehet haladni.
II. Zágráb (Lucko, a gyűrű déli kijárata) és Benkovac között: 17,6 euro ennek a szakasznak a Karlovactól kezdődő részére ajánlunk alternatív útvonalat. Közvetlenül a Plitvicei Nemzeti Park mellett halad el és díjtalan.  Vagy az M7 és a régi 1.-es számú fűúton pedig Budapesttől 632 km.Horvátországi nyaralás gyermekes családoknak Karin Gornjiban és Pakostaneban- Családi nyaralás Horvátországban 2012 óta.
Nyugalomra és pihenni vágyó baráti társaságok részére 2-4-5-6 fős apartmanjainkban.

 Rozgonyiné Szemán Judit: +36 20 9149166 - judit@horvatlaguna.hu, Rozgonyi Zoltán: +36 20 2081790, Sziromi- Nagy Tamás: +36 20 9947801

 

Horvatlaguna 2024